Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Η αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων από τα κράτη μέλη συνεχίζεται, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες

H Επιτροπή παρουσίασε μια έκθεση για την αξιολόγηση της προόδου που έχουν σημειώσει τα κράτη μέλη όσον αφορά την αυτόματη και αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023

Τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμόσει τα κράτη μέλη και αυτά που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και η διαφάνεια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών συστημάτων τους παρουσιάζονται με χρωματικό κώδικα.
Τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμόσει τα κράτη μέλη και αυτά που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και η διαφάνεια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών συστημάτων τους παρουσιάζονται με χρωματικό κώδικα.

H Επιτροπή παρουσίασε μια έκθεση για την αξιολόγηση της προόδου που έχουν σημειώσει τα κράτη μέλη όσον αφορά την αυτόματη και αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης και των αποτελεσμάτων περιόδων μάθησης στο εξωτερικό.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε συνέχεια της σύστασης του Συμβουλίου για την αυτόματη αμοιβαία αναγνώριση των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των περιόδων μάθησης στο εξωτερικό, η οποία εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Από την ανάλυση της Επιτροπής προκύπτει ότι απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της σύστασης του Συμβουλίου έως το 2025.

Τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμόσει τα κράτη μέλη και αυτά που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και η διαφάνεια στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών συστημάτων τους παρουσιάζονται με χρωματικό κώδικα. Η πλήρης εφαρμογή από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι απαραίτητο στοιχείο για την πραγμάτωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης και θα διευκολύνει την κινητικότητα των σπουδαστών και των μαθητευομένων σε ολόκληρη την ΕΕ. Για παράδειγμα, ένας σπουδαστής ή μια σπουδάστρια που έχουν πτυχίο το οποίο τους δίνει το δικαίωμα να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο σε ένα κράτος μέλος θα πρέπει να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε όλα τα άλλα κράτη μέλη.

Η έκθεση δεν εξετάζει μόνο τα ισχύοντα νομοθετικά μέτρα, αλλά επαληθεύει και την αποτελεσματική εφαρμογή τους, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία όσον αφορά την αμοιβαία αναγνώριση, όπου εφαρμόζεται. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

*Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

Τί σημαίνει “υπεύθυνες επενδύσεις” για τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Από: EBR

Ρητορικό το ερώτημα, για όσους/ες συναισθάνονται τη βαθύτατα κοινωνική αποστολή της ασφάλισης

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

To φιάσκο μεγατόνων στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις

To φιάσκο μεγατόνων στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ το κόστος της δυτικής βοήθειας υπολογίζεται ως τώρα σε περίπου 380 δισ. δολάρια

Οικονομία

Πάνω από $5,5 τρισ. το κόστος της έλλειψης δεξιοτήτων πληροφορικής

Πάνω από $5,5 τρισ. το κόστος της έλλειψης δεξιοτήτων πληροφορικής

Αντιμέτωπες με το εκρηκτικό και διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων με δεξιότητες πληροφορικής βρίσκονται οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron