Ο κ. Παππάς διέκρινε ότι υφίσταται πρόβλημα στην εξοικείωση του πληθυσμού με τις νέες τεχνολογίες παρά την μεγάλη χρήση έξυπνων κινητών.
«Τίθεται και το ζήτημα του δημοσίου τομέα, το οποίο αποτελεί κορυφαίο ερώτημα πολιτικής και για τη δική μας διακυβέρνηση. Δυστυχώς ο δημόσιος τομέας ανέπτυξε τις νέες τεχνολογίες με τρόπο αποσπασματικό. Δαπανήθηκαν ποσά που δεν παρήγαγαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αποτέλεσε ευθύνη του ιδιωτικού τομέα. Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο έργο, την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα και η συγκρότηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναδεικνύει ότι αυτό είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες» τόνισε.
Και πρόσθεσε ότι η στρατηγική θέση της Ελλάδας, μας επιβάλλει να έχουμε σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα απλωμένα με τέτοιο τρόπο σε όλη τη ραχοκοκαλιά της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υψύρριθμα δίκτυα, το οποίο θα προβλέπει πως όποιος ανοίγει δίκτυο, θα πρέπει να αφήνει χώρο και για τη διέλευση οπτικών ινών.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης, σύμφωνα με τα μακροοικονομικά μεγέθη. «Υπάρχουν φωνές πρώην κυβερνώντων που επαναφέρουν το θέμα του Grexit. Όποιος συζητάει για Grexit είτε δεν έχει γνώμη για το ποια πρέπει να είναι η Ευρώπη είτε θέλει να την κρύψει. Το ερώτημα του Grexit ανήκει στο παρελθόν» σημείωσε.