Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

ΕΕ: Νέες αρμοδιότητες στον Μ. Σχοινά μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Μ. Βεστάγκερ

Επιπλέον καθήκοντα στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, την Αντιπρόεδρο Βιέρα Γιούροβα και τον Επίτροπο Ντιντιέ Ρέιντερς

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023

Η Πρόεδρος αποφάσισε επίσης να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για την Καινοτομία και την Έρευνα στον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά έως ότου διοριστεί νέο μέλος της Επιτροπής που θα αντικαταστήσει την Επίτροπο Γκάμπριελ.
Η Πρόεδρος αποφάσισε επίσης να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για την Καινοτομία και την Έρευνα στον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά έως ότου διοριστεί νέο μέλος της Επιτροπής που θα αντικαταστήσει την Επίτροπο Γκάμπριελ.

Επιπλέον καθήκοντα στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, την Αντιπρόεδρο Βιέρα Γιούροβα και τον Επίτροπο Ντιντιέ Ρέιντερς ανατίθενται μετά την προσωρινή απομάκρυνση της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την υποψηφιότητά της ως επίσημη υποψήφια από την κυβέρνηση της Δανίας για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ζήτησε άδεια άνευ αποδοχών για τη διάρκεια της εκστρατείας. Η Πρόεδρος χορήγησε την άδεια άνευ αποδοχών στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις των Συνθηκών και του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Επιτροπής.

Κατά την περίοδο της προσωρινής αποχώρησης της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου Βεστάγκερ από τις εργασίες της Επιτροπής, η Πρόεδρος αποφάσισε να αναθέσει την ευθύνη διεύθυνσης και συντονισμού για την "Ευρώπη κατάλληλη για την ψηφιακή εποχή" στην Αντιπρόεδρο Γιούροβα και το χαρτοφυλάκιο για τον ανταγωνισμό στον Επίτροπο Ρέιντερς ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στην Πρόεδρο. Η Πρόεδρος αποφάσισε επίσης να αναθέσει προσωρινά την ευθύνη του χαρτοφυλακίου για την Καινοτομία και την Έρευνα στον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά έως ότου διοριστεί νέο μέλος της Επιτροπής που θα αντικαταστήσει την Επίτροπο Γκάμπριελ.

Η Επιτροπή ενημερώνει επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με αυτές τις προσωρινές αλλαγές.

*πρώτη δημοσίευση: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΛΙΟΣΑ: Κορυφαίος διανοουμένος της ελευθερίας 

Από: EBR

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ένας σπουδαίος Ισπανο-Περουβιανός συγγραφέας, που θαυμάστηκε και τιμήθηκε για το ελεύθερο πνεύμα του και την αιχμηρή περιγραφή της πραγματικότητας

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με φυγόκεντρες δυνάμεις που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα

Οικονομία

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Για την περαιτέρω μεγένθυση των επενδύσεων στο μέλλον πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron