Με ένα ελπιδοφόρο για μερικούς και διφορούμενο γι' άλλους λόγο, έκλεισε η πρώτη μέρα του Συνεδρίου "Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας" με τίτλο “H Ελλάδα και το διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Μια ματιά στο μέλλον” που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental
Σημείωσε δύο κοινούς στόχους που θέτει στην χώρα μας, μια ισχυρή και σταθερή Ελλάδα και βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, καθώς σχολίασε ακόμα πως θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πολιτισμό. ”Χρειάζεται όραμα και στρατηγική επένδυση. Σωστό χρόνο για να προβεί σε απολογισμό των επιτευγμάτων να προσδιορίσει τομείς και με περισσότερες προσπάθειες να εξασφαλίσει οφέλη για την ελληνική κοινωνία.
του
Αθαν. Χ. Παπανδροπουλου
Ο Επίτροπος για τις Οικονομικές & Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία, κ. Pierre Moscovici δήλωσε πως τρέφει την προσδοκία αυτό το (3ο) πρόγραμμα να είναι και το τελευταίο για την Ελλάδα. Για αυτό είναι και σημαντικό να επιτευχθεί η συμφωνία σε προσωπικό επίπεδο πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε να εξετασθεί θετικά το ελληνικό χρέος πριν το τέλος του έτους. Ανέφερε επίσης πως ως μέλος της Ευρωζώνης η Ελλάδα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και ο ίδιος έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσει η χώρα μας την επιτυχία σε αυτό το πρόγραμμα... "Διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 2017 μπορεί να είναι το έτος μιας επιτυχημένης ανάκαμψης για την Ευρωζώνη."
Σημείωσε δύο κοινούς στόχους που θέτει στην χώρα μας, μια ισχυρή και σταθερή Ελλάδα και βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος, καθώς σχολίασε ακόμα πως θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πολιτισμό. "Χρειάζεται όραμα και στρατηγική επένδυση. Σωστό χρόνο για να προβεί σε απολογισμό των επιτευγμάτων να προσδιορίσει τομείς και με περισσότερες προσπάθειες να εξασφαλίσει οφέλη για την ελληνική κοινωνία.
Έκλεισε μιλώντας για ενότητα "Θέλω μια Ελλάδα σταθερή και μια δημοκρατική Ευρώπη". Πλήν όμως, πολύ προσεκτικά, ο Γάλλος Επίτροπος, δεν απάντησε στο ερώτημα τί θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έχει αποδεχτεί. Ιδιαίτερα δε, σε μια περίοδο όπου πολλά πράγματα παραμένουν ρευστά στη διεθνή οικονομία, με τις εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού να ειναι υπέρ το δέον ρευστές. Όπως επίσης ο κ. Μοσκοβισί απέφυγε να αναφερθεί και στις γαλλικές πολιτικές εξελίξεις που και αυτές θα επηρεάσουν την πορεα της Ευρωπης τους μήνες που ακολουθούν.