Όπως γνωρίζετε, ο ΣΕΒΤ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο FOODPRINT, που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη Βιομηχανία Τροφίμων, συμβάλλοντας αφενός στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στην αύξηση της βιωσιμότητας του κλάδου με την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.
Στο πλαίσιο του έργου, διοργανώνεται το 5ο Διεθνές Συνέδριο «Sustainable Solid Waste Management», από τις 21 έως 23 Ιουνίου 2017, στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, όπου θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα, για τον Κλάδο, Περιβαλλοντικά θέματα (βλ. συν. πρόγραμμα).
Το Συνέδριο θα χαιρετίσει ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ι. Γιώτης, ενώ την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, από τις 15:00 έως τις 18:15, στην Αίθουσα Prive. υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη στο έργο FOODPRINT, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου.