Η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προώθηση νέων τουριστικών προορισμών και τοπικών προϊόντων, η αύξηση των διεθνών αφίξεων και στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρίσκονται στο επίκεντρο του master plan μεταξύ των δύο εταίρων. «Είμαστε σε εξαιρετικές διαπραγματεύσεις για επενδύσεις. Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή της TUI» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση που τέθηκε αναφορικά με την υπερφορολόγηση του τουριστικού κλάδου, με αποκορύφωμα την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης από το 2018, ο CEO του ομίλου τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι η διαρκής σταθερότητα και αξιοπιστία. Στη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό είπα ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολούν οι φόροι, αλλά βεβαιώσου ότι έχεις ένα υγιές περιβάλλον για επενδύσεις».
Αναφορικά με τα τρέχοντα έργα, η ηγεσία της TUI διευρύνει τα προγράμματά της κατά 40% σε σχέση με πέρυσι και προχωρά στην κατασκευή του νέου ξενοδοχείου Robinson Club στην Ιεράπετρα. Επιπλέον, στα επενδυτικά πλάνα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νησιωτικών και παραθαλάσσιων προορισμών και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις (τους θερινούς μήνες εκτελούνται εβδομαδιαίως περισσότερες από 600 πτήσεις προς την Ελλάδα από ολόκληρη την Ευρώπη). «Πιστεύουμε ότι στην Κρήτη και την Πελοπόννησο πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα ξενοδοχεία» επεσήμανε ο κ. Joussen.
Κομβικής σημασίας είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική αγορά μέσα από κρουαζιέρες σε 26 λιμάνια. Η Υπουργός σχολίασε επί του θέματος: «Πέρυσι είχαμε 20% αύξηση και συζητάμε για το πώς μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερα στο θέμα της κρουαζιέρας, για να αυξήσουμε το τουριστικό μερίδιο γύρω από τον τομέα αυτό».
Από την πλευρά του ο CEO του ομίλου συμπλήρωσε ότι «Αν η ζήτηση είναι υψηλή, τότε και οι επενδύσεις θα είναι καλές. Ουσιαστικά, αυτό που αναζητούμε είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή σχετίζεται με τη ζήτηση».
«Έχουμε ίδιους στόχους και προτεραιότητες με την TUI. Θεωρώ ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία» κατέληξε η Υπουργός.