Πλούσια ύλη, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και άρθρα σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της επιστήμης περιλαμβάνει το καινούριο τεύχος του διεθνούς περιοδικού European Business Review
Σε αποκλειστική συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Spitzenkandidat για την προεδρία της Επιτροπής, Manfred Weber, σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του,
ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και
Spitzenkandidat για την προεδρία της Επιτροπής,
Manfred Weber, σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα.
«Προτεραιότητά μου είναι να έρθω πιο κοντά στους πολίτες και να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους. Θέλω οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι τους και ότι οι ίδιοι αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος», υπογράμμισε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Παράλληλα, χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, σημειώνοντας ότι οι μείζονος σημασίας προσπάθειες του ελληνικού λαού δεν απέβησαν μάταιες.
«Σίγουρα υπήρξαν λάθη τόσο από την ελληνική, όσο και από τη γερμανική πλευρά, αλλά κοιτάζοντας μπροστά, είμαι βέβαιος ότι μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι χρειάζεται, για να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει πίσω την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου και της βιώσιμης ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές τόνισε την ανάγκη προσέλευσης των Ευρωπαίων στις κάλπες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία ύπαρξης μιας φιλόδοξης Ευρώπης, που προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στους πολίτες.
Το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο
«EU-Taiwan: Launching a new era of Strategic Partnership» αναλύει τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη που απορρέουν από την υλοποίηση της Διμερούς Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Ταιβάν και τη συμβολή της στο ευρωπαϊκό επιχειρείν.
Ο πρέσβης της Ταϊβάν, Sherman Kuo, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προσπάθειες των δύο εταίρων να ολοκληρώσουν την προπαρασκευαστική φάση των συνομιλιών πριν προβούν στην εκτίμηση αντικτύπου και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η ΕΕ κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επενδύσεων στην Ταιβάν.
«Παρά την αργή πρόοδο, η Ταιβάν έχει εκφράσει την επιθυμία της να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τη Διμερή Επενδυτική Συμφωνία που στοχεύει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω των επιχειρήσεων και του εμπορίου», υπογράμμισε.
Επιπλέον, το άρθρο
«Europe: The psychological gap between East and West» εξετάζει τις βασικές αιτίες του χάσματος μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης με φόντο τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.
Εκκινώντας από τις ιστορικές καταβολές που καταδεικνύουν τη διαφοροποίηση των αντιλήψεων που επικρατούν στις δύο πλευρές της Γηραιάς ηπείρου, διαπιστώνεται ότι Ανατολική και Δυτική Ευρώπη δεν φαίνεται να μοιράζονται παρόμοια πολιτική ψυχολογία.
Παρόλα αυτά, ο συγγραφέας του άρθρου επιμένει ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί «φιλελεύθερο δημοκρατικό εγχείρημα», που σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου, γόνιμου διαλόγου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και να εξαλειφθούν οι εκάστοτε προκαταλήψεις.
Αφουγκραζόμενο την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και τον παλμό του διεθνούς επιχειρείν, το νέο τεύχος περιλαμβάνει το κείμενο
«Why Asia’s future is female» που επικεντρώνεται στο μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών, καθώς και στις ανισότητες της αγοράς εργασίας στην Ασία.
Σύμφωνα με την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΑDΒ), ο αριθμός των εργαζόμενων γυναικών είναι μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο των ανδρών. Μεταξύ των μέτρων που προτείνουν οι αρθρογράφοι για την ισότητα των φύλων στην εργασία, συμπεριλαμβάνεται η εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων λόγω φύλου μέσω της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς και η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Τέλος, το EBR περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης με τίτλο
«Charles White: Α Retrospective» που πραγματοποιείται στο
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) τον Ιανουάριο του 2019.
Σε αποκλειστική συνέντευξή της, η Assοciate Curator τoυ τμήματος Drawings & Prints, Esther Adler, εξηγεί τις επιρροές του δημιουργού, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στο έργα του, αλλά και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του που υπερκερνούν τα στερεοτυπικά πρότυπα της τέχνης.
Διαβάστε online το European Business Review
εδώ.