Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ 29ης Ιουνίου και 1ης Ιουλίου 2012, παρουσιάζοντας την ιστορία και τα προϊόντα τους.
Με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τροφίμων και ποτών, το τριήμερο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων: *Ο χώρος του Ζαππείου θα φιλοξενήσει μία ανοιχτή για το κοινό έκθεση όπου οι συμμετέχουσες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιστορία τους μέσα από παραδοσιακά προϊόντα και συλλεκτικές φωτογραφίες, *Κεντρική θέση στο Συμπόσιο κατέχει το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα, με θέμα «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών», *Θα δοθούν αναμνηστικά βραβεία από τον ΣΕΒΤ σε επιχειρήσεις και προϊόντα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών, *Θα δοθούν δώρα στο κοινό και θα πραγματοποιηθούν διάφορα events από τις εταιρείες.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος-οικονομολόγος κ. Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος, ενώ ο καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης θα μιλήσει για την ιστορία του ελληνικού λιανεμπορίου. Για το παρόν και το μέλλον των δύο αυτών κλάδων θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) κ. Ευάγγελος Καλούσης και ο πρόεδρος της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ κ. Παντ. Παντελιάδης, με συντονιστή τον κ. Αντώνη Γκορτζή, πρόεδρο του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής.
Επίσης, με αφορμή τα 100 χρόνια της βιομηχανίας ειδών διατροφής και την σχετική έκθεση, οι επισκέπτες και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα ιστορικά επιτεύγματα των ανθρώπων που δημιούργησαν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που χρόνια τώρα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και την οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Αναμνηστικά βραβεία –πλατινένιο, χρυσό και ασημένιο– θα απονεμηθούν αντίστοιχα σε επιχειρήσεις με 90-100, 70-90 και 50-70 χρόνια ιστορίας, ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων που μετέτρεψαν μικρές οικογενειακές φίρμες και τοπικά προϊόντα σε διεθνούς βεληνεκούς επιχειρήσεις και brands που συναγωνίζονται επάξια στις διεθνείς αγορές.
ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και εμπορικές εταιρείες από τον χώρο των τροφίμων θα λάβουν μέρους στο τριήμερο Συμπόσιο για τα 100 χρόνια ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών.