Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Η ΕΕ χορηγεί 507 εκατ. ευρώ σε κορυφαίους ερευνητές για καινοτόμα έργα

H Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού του 2020 για τις επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ)

Από: EBR - Δημοσίευση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

«Τα νέα ερευνητικά προγράμματα δεν διευρύνουν μόνο τη γνωστική βάση της Ευρώπης, αλλά θα οδηγήσουν και στη δημιουργία περίπου 1.900 νέων θέσεων εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό ερευνητικό προσωπικό.»
«Τα νέα ερευνητικά προγράμματα δεν διευρύνουν μόνο τη γνωστική βάση της Ευρώπης, αλλά θα οδηγήσουν και στη δημιουργία περίπου 1.900 νέων θέσεων εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό ερευνητικό προσωπικό.»

H Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού του 2020 για τις επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ).

Συνολικά 209 κορυφαίοι ερευνητές και ερευνήτριες από όλη την Ευρώπη θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 507 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020». Το έργο τους θα ρίξει φως σε διάφορα θέματα, όπως η σχέση της παχυσαρκίας με τον καρκίνο του παγκρέατος, οι απειλές από ιούς της άγριας φύσης, τα μικροκυκλώματα υπολογιστών με νευρωνικά δίκτυα που προσομοιάζουν στον εγκέφαλο, και νέοι τρόποι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κτηρίων του μέλλοντος.

Τα νέα ερευνητικά προγράμματα δεν διευρύνουν μόνο τη γνωστική βάση της Ευρώπης, αλλά θα οδηγήσουν και στη δημιουργία περίπου 1.900 νέων θέσεων εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό ερευνητικό προσωπικό.

Πάνω από 2.600 αιτούντες κατέθεσαν προτάσεις στην πρόσκληση αυτή. Γυναίκες ερευνήτριες υπέβαλαν το 22% των προτάσεων, ενώ το 23% των επιχορηγήσεων χορηγήθηκαν σε γυναίκες. Το ποσοστό των γυναικών μεταξύ των ερευνητών που λαμβάνουν επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας έχει σημειώσει σταθερή αύξηση, από περίπου 10% το 2014 σε πάνω από 22% το 2020.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Η χορήγηση πάνω από 200 υποτροφιών προηγμένης έρευνας του ΕΣΕ σε καίριους επιστημονικούς τομείς θα ενισχύσει την ικανότητά μας για επιστημονική έρευνα και καινοτομία, προσφέροντας οφέλη σε όλους τους πολίτες της ΕΕ. Θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις επενδύσεις με τα προσεχή προγράμματα εργασίας του ΕΣΕ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζων Ευρώπη”. Χαίρομαι επίσης που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να υποβάλλουν αίτηση για αυτές τις σημαντικές επιχορηγήσεις και να τις κερδίζουν».

Οι ερευνητές και οι ερευνήτριες που επελέγησαν θα εργαστούν σε τρεις ερευνητικούς τομείς: φυσικές επιστήμες και μηχανική, βιοεπιστήμες και κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

*πρώτη δημοσίευση: www.euractiv.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΛΙΟΣΑ: Κορυφαίος διανοουμένος της ελευθερίας 

Από: EBR

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ένας σπουδαίος Ισπανο-Περουβιανός συγγραφέας, που θαυμάστηκε και τιμήθηκε για το ελεύθερο πνεύμα του και την αιχμηρή περιγραφή της πραγματικότητας

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με φυγόκεντρες δυνάμεις που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα

Οικονομία

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Για την περαιτέρω μεγένθυση των επενδύσεων στο μέλλον πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron