Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Κομισιόν: Περισσότερο αβέβαιη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη λόγω Ουκρανίας

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022

Από: EBR - Δημοσίευση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.
Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Τζεντιλόνι είπε ότι «η αβεβαιότητα παραμένει γύρω μας», προσθέτοντας: «Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της ρωσικής αναγνώρισης δύο αυτονομιστικών εδαφών στην Ουκρανία θα αυξήσει έντονα αυτή την αβεβαιότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης για ενδεχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη.

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ στο 4,0% φέτος από 4,3%, επικαλούμενη ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τις συνεχιζόμενες διαταραχές στην προσφορά.

*πρώτη δημοσίευση: www.ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γνώμη

ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΛΙΟΣΑ: Κορυφαίος διανοουμένος της ελευθερίας 

Από: EBR

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ένας σπουδαίος Ισπανο-Περουβιανός συγγραφέας, που θαυμάστηκε και τιμήθηκε για το ελεύθερο πνεύμα του και την αιχμηρή περιγραφή της πραγματικότητας

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Ευρώπη: O Μπάιντεν τη γονάτισε, η κόντρα με Τραμπ ίσως τη διαλύσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα αντιμέτωπη με φυγόκεντρες δυνάμεις που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα

Οικονομία

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Καπόπουλος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε πιο τολμηρή επιχειρηματικότητα

Για την περαιτέρω μεγένθυση των επενδύσεων στο μέλλον πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2025. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron