Η Nancy Dubuc, που ανέλαβε CEO της Vice Media τον Μάρτιο του 2018, δήλωσε λίγους μήνες μετά ότι η εταιρεία θα ξαναγίνει κερδοφόρος «μέχρι το επόμενο οικονομικό έτος», ένα σημαντικό χρονικό όριο για μια εταιρεία που πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 5,7 δισ. δολ.
«Στην πραγματικότητα ήταν κερδοφόρος 2 χρόνια πριν. Αλλά μετά, με όλες τις κινήσεις επέκτασης που έγιναν και τις σχετικές επενδύσεις, την καταστήσαμε μη κερδοφόρο», είπε η κ. Dubuc. «Αλλά πολύ-πολύ σύντομα θα είναι κερδοφόρος ξανά», συμπλήρωσε.
Οι περικοπές στα κόστη θα βοηθήσουν σ’ αυτό. Ωστόσο, η κ. Dubuk χαρακτήρισε τις επερχόμενες αλλαγές ως έναν τρόπο για να είναι η εταιρεία πιο αποτελεσματική. «Όταν επεκτείνεσαι σε διάφορους τομείς, προφανώς θα υπάρξουν και αλληλεπικαλύψεις παντού», είπε.
Πιο σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να επενδύσει τα κέρδη της σε νέους τομείς δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας τμήματος online ειδησεογραφικού περιεχομένου.
Το Vice ξεκίνησε ως free press punk περιοδικό στο Μόντρεαλ το 1994 και εκμεταλλεύθηκε το θρασύ και αυθάδες ύφος του για να εξελιχθεί σε μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς στον χώρο των media, με περίπου 3.000 υπαλλήλους. Με την υποστήριξη γιγάντων των media, όπως η Walt Disney και η 21st Century Fox, στον όμιλο Vice τώρα ανήκουν μια διαφημιστική εταιρεία, ένα τηλεοπτικό δίκτυο, μια εταιρεία παραγωγής ταινιών και προγράμματα στο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO.
Η κ. Dubuc έχει επίσης την αποστολή να επιλύσει τα χρονίζοντα προβλήματα της εταιρείας που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση. Τον Δεκέμβριο του 2018, μια έρευνα των NY Times περιέγραψε λεπτομερώς περιστατικά κακοποίησης γυναικών στην εταιρεία και αποκάλυψε τέσσερις διακανονισμούς που σχετίζονταν με ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση ή δυσφήμιση εις βάρος υπαλλήλων της Vice. Συνολικά, περίπου 25 γυναίκες είπαν ότι υπέστησαν ή αντιμετώπισαν σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της εταιρείας.
Ο Shane Smith, o συνιδρυτής της Vice, ο οποίος ήταν CEO την περίοδο αυτή, απάντησε στο δημοσίευμα δεσμευόμενος για μια σειρά αλλαγών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που θα εξασφάλιζαν ισότητα στις αμοιβές και ίση εκπροσώπηση των φύλων στο εργατικό δυναμικό.
Σε μια δήλωσή του τότε, ανέφερε: «Ως εταιρεία, από την κορυφή έως τη βάση, αποτύχαμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, που να μην κάνει καμία διάκριση και όπου όλοι, ειδικά οι γυναίκες, να μπορούν να απολαμβάνουν τον σεβασμό και να εξελιχθούν».
Η κ. Dubuk λέει ότι η ίδια ανέλαβε την ευθύνη να μεταρρυθμίσει την κουλτούρα της εταιρείας ριζικά, ενώ επαίνεσε τον κ. Smith για την απάντησή του. «Ο Shane έκανε κάτι πολύ δυνατό και αυτό ήταν να πάρει στα σοβαρά τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στη Vice», είπε και προσέθεσε ότι το γεγονός πως ορίστηκε CEO αυτή, μια γυναίκα, ήταν ένα σημαντικό μήνυμα από την εταιρεία. «Μπορώ να επιδράσω καταλυτικά στις αλλαγές που απαιτούνται», είπε.
Όσο για το πώς συνεργάζεται με τον κ. Smith, ο οποίος διοίκησε τη Vice για περισσότερες από δύο δεκαετίες και μεταπήδησε στη θέση του εκτελεστικού προέδρου αφότου εκείνη ανέλαβε τη θέση του CEO, η κ. Dubuc είπε κάτι πολύ σαφές: «Το τιμόνι το κρατάω εγώ».
*Αναδημοσίευση από euro2day.gr