Edition: International | Greek
MENU

Αρχική » Ευρώπη

Στη σημερινή αρνητική συγκυρία δε, πρέπει να αξιολογήσουμε αφενός, τις δυσμενέστερες συνέπειες που θα προέκυπταν αν δεν είχαμε ενταχθεί στην Ευρωζώνη και αφετέρου, την αποτυχία μας να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο εξευρωπαϊσμό του κράτους, δηλαδή εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό των λειτουργιών του. Είναι γεγονός ότι πολλά σημαντικά βήματα πρέπει να γίνουν -μεταξύ άλλων- στα πεδία του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, των υπηρεσιών υγείας και της λειτουργίας των νοσοκομείων, του εκπαιδευτικού συστήματος, της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

Εξήντα χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με νέες προοπτικές

Από: EBR | Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Συμπληρώνοντας εξήντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων, καθώς και μία επισκόπηση της στρατηγικής της για το μεσοπρόθεσμο διάστημα

Γράφουν λοιπόν οι κ.κ.Σόϊμπλε και Λάμμερς στο προαναφερόμενο άρθρο τους: «Ιδανικά, η Ευρώπη θα ήταν μία πολιτική ένωση. Ως τέτοια, θα ήταν άριστα τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές εμποδίστηκαν ακόμη και από το 1954, όταν το γαλλικό κοινοβούλιο απέρριψε την Ευρωπαϊκή Αμυντική Κοινότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να ληφθεί η απόφαση για επικέντρωση στην οικονομική συνεργασία. Αυτή η πρωτοβουλία είχε νομιμοποίηση: οι λαοί της Ευρώπης δικαίως ανέμεναν βελτίωση της ευημερίας τους.

Η Ευρώπη των δύο και τριών ταχυτήτων

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Σημαντικές τοποθετήσεις υπέρ των Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Κάρλ Λάμμερς και Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν

Η διόγκωση του λεγόμενου «ευρωσκεπτικισμού» -και το εκλογικό του αποτύπωμα - ουδόλως θα πρέπει να αφοριστεί αβασάνιστα, ως εκτροπή αλλά να εξεταστεί ως πιθανό έκτυπο, φαινομένων ενδοευρωπαϊκής ανισορροπίας. Τα οποία τροφοδοτούνται από μία επιβαλλόμενη «οικονομική ορθοδοξία» μιας μονομερούς λιτότητας και μιας επίσης ανισοβαρούς αντιμετώπισης των συνεπειών της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης.

Ευρωπαϊκή Ιδέα, 60 χρόνια μετά: Μεταξύ έκλειψης και παλιννόστησης

Από: EBR | Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ο λαϊκισμός, ως άλλοθι ή αναδίφηση των αιτιών

Από την άλλη μεριά, εμείς ως Έλληνες ευρωβουλευτές, έχουμε κάθε δικαίωμα να εξεγειρόμαστε με κάτι τέτοιο. Ξέρετε, όλη αυτή η ιστορία που ζούμε, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία και κυρίως στη Γερμανία εναντίον των Ελλήνων, είναι ένα κλίμα το οποίο δυστυχώς τροφοδοτήθηκε με την έναρξη της κρίσης – την κρίση των τραπεζών τη ρίξανε πάνω στους Έλληνες, ότι είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες και οι Γερμανοί δεν ξέρουν, π.χ., ότι είμαστε οι περισσότερο εργαζόμενοι από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ και από τους περισσότερο εργαζόμενους ανθρώπους στον κόσμο.

Στ. Κούλογλου: «Επαναφέροντας όλα αυτά τα ρατσιστικά στερεότυπα εναντίον των Νοτίων, ο Ντάισελμπλουμ παίζει το χαρτί της Ακροδεξιάς»

Από: EBR | Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Για τις πρόσφατες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ που έχουν κάνει άνω-κάτω Ευρωκοινοβούλιο, πολιτικές ηγεσίες, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς και για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα»

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, τόνισε ότι η έλλειψη δημοκρατίας ειδικά στην Ευρωζώνη είναι πολύ μεγάλη, καθώς το σημερινό Eurogroup αποφασίζει για τις τύχες των λαών χωρίς να έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα. Αναφέρθηκε ακόμη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο Μπενουά Αμόν στον Στέλιο Κούλογλου για Ελλάδα-αμοιβαιοποίηση χρέους

Από: EBR | Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, καλεσμένος από το Progressive Caucus

Κι εμείς, εδώ που τα λέμε, δεν αδικηθήκαμε από τις “Αγορές”. Έχουμε ανεβεί, κατά τα σαράντα χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης, έως την 20η θέση στον πίνακα των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (Η.D.I.). Σήμερα (2013) κατέχουμε την 29η θέση την 25η στον προσαρμοσμένο με κριτήριο την ανισότητα αντίστοιχο πίνακα (inequality adjusted Η.D.I.). Αύξηση, στα χρόνια της κρίσεως, του προσδόκιμου ζωής σε 80,7 έτη (2013) 21η θέση μέσα σε 191 χώρες (68,16 έτη το 1961 80,4 πριν από την κρίση το 2009). Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. Και αυτό παρά τα πρωτεία μας στο κάπνισμα, την πολύ καλή επίδοσή μας στην παχυσαρκία και τα ρεκόρ σε τροχαία ατυχήματα. Τέλος, η νηπιακή θνησιμότητα, κρίσιμος δείκτης, μία από τις χαμηλότερες στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Αντιευρωπαϊσμός και υπεραπλούστευση

Από: EBR | Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Οι εχθροί της Ευρώπης και της δημοκρατίας είναι ύπουλοι και λογοπλάστες

Θα ήταν ωραία αν οι λαοί της Ευρώπης καλούνταν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα αν θέλουν να πληρώσουν αυτό τον λογαριασμό. Ή να απαντήσουν στο ερώτημα αν θεωρούν ως πιο πρόσφορο μέσο για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη μία αναβίωση της ΕΟΚ χωρίς το ευρώ ή την ΕΕ, που υποφέρει όλο και περισσότερο από τον ζυγό του ευρώ. Όσο για τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών που θα έχαναν την δουλειά τους, θα μπορούσαν να πάνε να γίνουν κράχτες στα ελληνικά εστιατόρια! Κάθε τόσο βρίσκω στα συρτάρια μου κάποιο ξεχασμένο φιορίνι. Τελευταία, μάλιστα, βρήκα ένα εκατοστάρικο! Όχι, δεν πρόκειται να τα μετατρέψω σε ευρώ. Θα τα κρατήσω σαν φυλαχτό, αναμένοντας την επιστροφή του φιορινιού, του μάρκου, της λίρας, της δραχμής –και, φυσικά, της ΕΟΚ.

Εμπρός πίσω στην ΕΟΚ!

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Για να μην πνιγούμε όλοι μαζί στην ΕΕ από δήθεν αλληλεγγύη, ας γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω, στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα

Το σκάνδαλο οδήγησε έναν αριθμό μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσει ισχυρότερη και πιο διαφανή νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων.

H ΕΕ παίρνει μέτρα για την ασφάλεια των τροφίμων

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Η ΕΕ χτες (15 Μαρτίου) αυστηροποίησε την εποπτεία του κλάδου των τροφίμων στην Ευρώπη, με την έγκριση από της Ευρωβουλή της νομοθεσίας για την αποφυγή μιας επανάληψης του σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας

Ένα ζήτημα, το οποίο αποκαλύφθηκε από την έρευνα αυτή είναι το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των κρατών μελών της ΕΕ όσον αφορά την ισότητα των δύο φύλων διαφέρει σημαντικά. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι χώρες με τις πιο έντονες ανισότητες τείνουν να είναι αυτές με τα περισσότερα έργα. Ανάμεσα στα έργα που μελετήθηκαν είναι μια συνεργασία μεταξύ της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, που είχε ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει τις αγροτικές περιοχές για την πόλη για να βρουν δουλειά.

Το Erasmus+ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για την ισότητα των φύλων

Από: EBR | Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Τα έργα τα οποία προωθούν την ισότητα των φύλων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + έχουν ισχυρό θετικό αντίκτυπο, σύμφωνα με μια γαλλική έρευνα. Αλλά η μελλοντική δέσμευση του προγράμματος στην ισότητα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Η EurActiv Γαλλίας αναφέρει

Κατά συνέπεια, εκτιμάται από πολλούς παρατηρητές ότι η νέα ολλανδική κυβέρνηση θα είναι τετρακομματική και με ξεκάθαρο φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Φιλελεύθερη νίκη στην Ολλανδία

Από: Athanase Papandropoulos | Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Εις πείσμα της παραπληροφόρησης και του αντιευρωπαϊσμού, τα φιλελεύθερα και φιλοευρωπαϊκά κόμματα νίκησαν στις ολλανδικές εκλογές

Μετά από αυτό, ακολούθησαν σχόλια από τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Alfonso Dastis, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες: «Αν, βάση αμοιβαίας συμφωνίας και σύμφωνα με το ισχύον συνταγματικό καθεστώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σκωτία κατέληγε να είναι ανεξάρτητη, θέση μας είναι ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην ΕΕ». Προσέθεσε ότι η Σκωτία: «θα έπρεπε να ενταχθεί στο καθεστώς των υπό ένταξη χωρών, εξετάζοντας αν πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη στην ΕΕ και να εισέλθει στις σχετικές διαπραγματεύσεις». Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι το δόγμα Barroso θα ίσχυε εάν η Σκωτία επρόκειτο να γίνει ανεξάρτητη, πράγμα που θα σήμαινε ότι «Αν μια χώρα ανεξαρτητοποιείται, πρόκειται για μια νέα κατάσταση και θα πρέπει να διαπραγματευτεί εκ νέου με την ΕΕ».

Σκωτία: μέλος της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών ή της ΕΕ;

Από: EBR | Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon ανακοίνωσε τα σχέδια του Κοινοβουλίου της να ψηφίσει σχετικά με το εάν η εκτελεστική εξουσία πρέπει να επιδιώξει να δοθεί εντολή βάσει του Άρθρου 30 ώστε να επιτραπεί στη Σκωτία να αποφασίσει για δημοψήφισμα

Έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και οι παραπέρα μειώσεις στο αφορολόγητο και στις συντάξεις δεν είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα διορθώσουν τις υπαρκτές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αφού η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό αναπτυξιακό σχεδιασμό και γενναία ελάφρυνση του χρέους της προκειμένου να σταθεί όρθια στα πόδια της.

Παρέμβαση του Κώστα Χρυσόγονου για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Από: EBR | Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Την ανάγκη γενναίας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Ο Σούσελ σημείωσε ότι θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκεί όπου επηρεάζει όλα τα μέλη, αλλά αυτό αποτελεί πρόκληση όταν υιοθετείται η προσέγγιση των πολλών ταχυτήτων και απουσιάζει πια η πλήρης εντολή. «Εδώ η Κομισιόν μπορεί να είναι κάπως αποδυναμωμένη, αλλά να συνεχίσει να υπηρετεί ως έννοια που λειτουργεί σωστά», είπε.

Σούσελ: Υπερβολικές οι εμμονές για κρίση στην Ε.Ε.

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

O πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua, τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η αναφορά σε «κρίση, κρίση, κρίση» στην Ευρώπη»

Ένας πυρήνας εθνών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) και άλλες χώρες υπέρ της περισσότερης ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, θυσίασαν την επιθυμία τους αυτή για να εξασφαλιστεί το ενιαίο μέτωπο. Τα κράτη μέλη τα οποία επιθυμούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την ολοκλήρωση θα εκμεταλλευτούν την υπάρχουσα μέθοδο της ενισχυμένης συνεργασίας, όπως και έγινε στην περίπτωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της ΕΕ, στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και, το καθεστώς του διαζυγίου την ΕΕ και ο εισαγγελέας της ΕΕ. Αλλά αυτό θα παραμείνει ως έσχατο μέτρο και να είναι ανοικτή σε κάθε εθνική κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, δεν θα εξεταστούν «νέες μορφές συνεργασίας», όπως το Κουαρτέτο των Βερσαλλιών ζήτησε σε αυτό το στάδιο. «Μερικοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες των πολιτών στην ΕΕ», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τα κράτη μέλη απορρίπτουν την ΕΕ «πολλών ταχυτήτων» υπό το φόβο ενός νέου «σιδηρούν παραπετάσματος»

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Οι ηγέτες της ΕΕ θα απορρίψουν τα σχέδια για μια «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων» και θα δώσουν προτεραιότητα στις καθιερωμένες μεθόδους συνεργασίας οι οποίες προβλέπονται στις συνθήκες της ΕΕ για να περιορίσουν τους φόβους ότι οι νέοι μηχανισμοί θα μπορούσαν να διευρύνουν το χάσμα μεταξύ των κρατών μελών

Με αφορμή μία μικρή εορταστική εκδήλωση που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο για τον νέο χρόνο, είχαμε την ευκαιρία μίας σύντομης συνομιλίας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani, ο οποίος ομολογουμένως αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Antonio Tajani: Δεν δεχόμαστε εντολές από τις ΗΠΑ

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Αποκλειστικές δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικαιρότητα

Διαγράφονται, επομένως, τρία διαφορετικά γεωπολιτικά σενάρια, ανάλογα με την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στους επικρατέστερους διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας. Ο Μακρόν θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, με κίνδυνο όμως την περαιτέρω πόλωση των δυτικών δυνάμεων. Η Λε Πεν θα την δυναμιτίσει, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας στην ευρωπαϊκή γεωπολιτική. Ο Φιγιόν μπορεί να εκφράσει τον εξισορροπητικό και γεφυροποιητικό ρόλο στην Γαλλία. Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις προπορεύεται ο Μακρόν. Δεν πρέπει, όμως, να υποτιμηθεί η  προσωπικότητα και η, έστω τρωθείσα, επιρροή του Φιγιόν. Τέλος, μολονότι η εκλογική αριθμητική δεν ευνοεί την Λε Πεν στον δεύτερο γύρο, ο άνευ ορίων ανταγωνισμός ανάμεσα στις άλλες δύο υποψηφιότητες τής παρέχει ελπίδες, πάνω στις οποίες θα «παίξει» και ο ρωσικός παράγοντας που την στηρίζει.

Ώρες προβληματισμού στην Ευρώπη

Από: Athanase Papandropoulos | Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Η Γηραιά Ήπειρος δέχεται ισχυρές πιέσεις, από μέσα και από έξω, για να αποκοπεί η ενοποιητική της πορεία –αλλά δείχνει να αντέχει

Τα καλά νέα είναι ότι η ΕΕ ήδη έχει τα περισσότερα μέσα για να οδηγήσει το ευρωπαϊκό project στο επόμενο επίπεδο, τουλάχιστον στην αμυντική συνεργασία. Η απόφαση του Brexit δίνει μία ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις διατάξεις της Συνθήκης της Λισαβόνας για να οδηγηθεί προς τα εμπρός. Από την μία πλευρά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Γαλλία, μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη. Η έξοδος της Βρεταννίας θα σημαίνει σοβαρή απώλεια ικανοτήτων για την ΕΕ, καθιστώντας αναγκαιότητα την στενότερη συνεργασία μεταξύ των 27 υπολοίπων μελών. Από την άλλη πλευρά, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μπλοκάρει σειρά πρωτοβουλιών στην ΕΕ, στην βάση τού ότι θα οδηγούσαν σε κάτι παρόμοιο με το ΝΑΤΟ ή πραγματικά θα αντικαθιστούσε την συμμαχία. Το Brexit θα αφαιρέσει το φρένο του Λονδίνου στην αμυντική συνεργασία της ΕΕ.

Καιρός να φροντίσει την άμυνα της η Ευρώπη

Από: EBR | Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Οι αβεβαιότητες που προκύπτουν από την αμερικανική στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ κάνουν επιτακτική την περαιτέρω ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία

Για τον Βλαδίμηρο Πούτιν οι εκλογές αυτές έχουν τεράστια σημασία διότι παρά τα όσα λέγονται στην Ελλάδα ο ισχυρός πολιτικός και στρατηγικός βραχίονας της Ευρώπης είναι η Γαλλία. Ως γνωστόν η Γαλλία, πρώτον είναι πυρηνική δύναμη  και δεύτερον η μόνη χώρα που διαθέτει ετοιμοπόλεμο στρατό για επεμβάσεις εντός και εκτός Ευρώπης.

Ρωσική διαδικτυακή επίθεση κατά της Ευρώπης

Από: Athanase Papandropoulos | Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρόεδρος Πούτιν στο βαθμό που διαπραγματεύεται νέες σχέσεις με την Ευρώπη επιδιώκει παράλληλα να την αποσταθεροποιήσει στηρίζοντας απροκαλύπτως την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μαρίν Λεπέν

Η απειλή είναι απλή: η δημοκρατία και η σταθερότητα της Ευρώπης απειλούνται, όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο. Τότε, η Ευρώπη είχε τις ΗΠΑ να την προστατεύουν. Σήμερα, οι προσπάθειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, του Πολωνού Jaroslaw Kaczynski και της Γαλλίδας επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen, να υπερασπιστούν τα κράτη μέλη τους έναντι της ΕΕ, είναι νερό στον μύλο του Putin.

Μπορεί η Ευρώπη να δει μπροστά;

Από: EBR | Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Οι κρίσεις του 2016 και η ανάδειξη ενός αντιευρωπαίου στην προεδρία των ΗΠΑ, μπορούν ως φαινόμενα να αφυπνίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι η Βρεταννία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην Ευρώπη. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να μεταβάλει την γεωγραφία, ακόμα και αν ξαναγράψει την Ιστορία. Το χαμηλό κόστος των ταξιδιών σημαίνει ότι η δυνατότητα που είχαν στο παρελθόν μόνον οι λίγοι και προνομιούχοι να γνωρίσουν την Ευρώπη κάνοντας το περίφημο ταξίδι της Μεγάλης Περιήγησης, δίνεται σήμερα σε όλους –νέους και ηλικιωμένους, αριστερούς και δεξιούς.

Για ποια Ευρώπη μιλάμε σήμερα;

Από: EBR | Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Οι ευρωπαϊκές ελίτ, μετά την εμπειρία του Brexit, θα πρέπει να μάθουν να αφουγκράζονται τί συμβαίνει στα βαθύτερα στρώματα της κοινής γνώμης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που την διαμορφώνουν

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη

Γνώμη

Βόζεμπεργκ: «Τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας πρέπει να είναι σεβαστά και προστατευμένα»

Από: EBR

Την υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς φόβο και χωρίς βία υπογράμμισε με γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ

Ηλεκτρονική Έκδοση Τρέχοντος Τεύχους: 04/2021 2021

Περιοδικό

Τρέχον Τεύχος

04/2021 2021

Δείτε τα παλαιά τεύχη
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη

Δημήτρης Τσιόδρας: Να πάψει η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Δημήτρης Τσιόδρας: Να πάψει η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο

«Η Ευρώπη πρέπει να πάψει επιτέλους να κάνει τα στραβά μάτια στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο», τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τσιόδρας

Οικονομία

Τα Chips Competence Centres θέλουν να αλλάξουν την αγορά ημιαγωγών στην ΕΕ

Τα Chips Competence Centres θέλουν να αλλάξουν την αγορά ημιαγωγών στην ΕΕ

Τη δημιουργία 27 Κέντρων Αριστείας στον τομέα των ημιαγωγών, σε 24 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και στη Νορβηγία ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

EURACTIV.com - Feeds

All contents © Copyright EMG Strategic Consulting Ltd. 1997-2024. All Rights Reserved   |   Αρχική Σελίδα  |   Disclaimer  |   Website by Theratron